Get your MBSR refunded!

Some health insurance companies and/or employers refund the costs for the eight-week MBSR-training.

Health insurance companies

Health insurance companies Menzis and Univé refund the MBSR-training, depending on your particular insurance. List of insurance companies.
Make sure you get a referral from your GP and that your MBSR-trainer is certified (category 1) by the professional association of mindfulness trainers (WMBN). Carel Braak qualifies for this.

Employer

Almost all employers have health programs in place, or schemes for personal development. Maybe your employer wants to participate in the national campaing: 'Herken de druppel, check je werkstress' www.campagne.arboineuropa.nl.

Via Arbodiensten

Via UWV

Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via city council

Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR voor mantelzorger.

Via 'Arbeidsintegratie'

De Amersfoortse vergoedt in principe 100 euro. Vraag echter goed door op de voorwaarden. De Ohra vergoedt alleen een individueel traject op basis van een diagnose van een arts. Menzis biedt vergoeding voor mantelzorgers als ze een aanvullend pakket hebben.

FaLang translation system by Faboba