Hoe kan je contact houden met jezelf

In moeilijke omstandigheden is het moeilijk om contact met onszelf te houden. Vaak 'verliezen' we ons, we zijn vooral aan het zorgen voor anderen, we beginnen te piekeren, proberen controle over de situatie te houden, maar het effect is dat we gestrest raken en van onszelf vervreemden. Hoe harder we proberen controle te houden, hoe meer we het gevoel hebben tekort te schieten. In deze presentatie van 15 minuten vertel ik hoe ik daar zelf mee om probeer te gaan. Ik publiceer dit in de hoop dat het behulpzaam kan zijn voor anderen.

Hoe meditatie mij (soms) helpt

Hoe houd je contact met jezelf, ook in zulke turbulente tijden zoals we die nu beleven. Soms vliegt alle rampspoed me aan en word ik passief en onzeker. Gelukkig lukt het me een enkele keer om daar uit te komen. Meditatie speelt daarbij voor mij een grote rol. In die filmpje probeer ik dat toe te lichten. Het filmpje eindigt met een meditatie van 12 minuten.

Geleide meditaties

Soms zitten we opgesloten in sterke emoties en is een meditatie wel het laatste wat we willen...! Deze meditaties zijn precies voor dat moment. Het helpt je om de emoties te zien, om de identificatie ermee wat los te laten en daarmee jezelf meer ruimte te geven.

Korte meditatie voor alledag

Juist in deze onrustige tijden kan meditatie zinvol zijn. Hieronder geef ik de kortst denkbare mediatie. Meer meditaties vind je onder de rubriek Geleide meditaties >>>

FaLang translation system by Faboba