Drie dagen Deep Listening-training in Stedum

Zondagen 3/10/31 maart

In drie zondagen onderzoeken we hoe je deep listening in je dagelijks leven en werk kunt toepassen. De opzet laat veel ruimte voor interactie en het inbrengen van eigen ervaringen. Locatie is op een mooie plek in het Groningse land. Geschikt voor zorgprofessionals, managers en docenten.

Deep Listening is een professionele training die je helpt om open, ontspannen én gezond te blijven. De techniek wint snel aan bekendheid in de zorg en wordt bijvoorbeeld aangeboden aan VU en UMCG in de huisartsenopleidingen.

Uitgangspunt is de tweedaagse training zoals die is opgezet door Rosamund Oliver. We knippen deze training in drie stukken om maximaal ruimte te maken voor eigen ervaringen. Deelnemers krijgen opdrachten mee.

Deze training is een vervolg op de korte workshops die in Groningen worden gegeven, maar ook als je die niet hebt gevolgd ben je welkom. 

Programma

  • Zondag 3 maart (10.00 - 16.30) - staat in het teken van de theorie en het oefenen met de basistechnieken. Doel is om je genoeg vaardigheden mee te geven die je in je eigen leven en werk kunt toepassen en onderzoeken. Hoe herken je (je eigen!) grenzen en hoe respecteer je die?
  • Zondag 10 maart (10.00 - 16.00) - ervaringen uitwisselen, verdiepen en verfijnen van de techniek. Veel oefenen.
  • Zaterdag 31 maart (10.00 - 16.00) - ervaringen uitwisselen, ondersteunende technieken zoals compassie en meditatie, tips om de vaardigheden te blijven toepassen en ontwikkelen.

Praktische informatie

  • Locatie: Zorgbuurderij De Heemen, Bedumerweg 43 in Stedum. (http://www.deheemen.nl/buurderij/) Is 15 minuten lopen van treinstation Stedum, 20 minuten met de auto vanaf Groningen.
  • Kosten:  390 euro (inc BTW), incl. lunches, geluidsbestanden
  • Maximaal 8 deelnemers
  • Opgeven/meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat zeggen deelnemers

Dorine, Shiatsu masseur: "De cursus Deep Listening wordt door Carel Braak ingeleid met een halve dag proeven. Dat werkt goed tegen koudwatervrees. De cursus zelf is goed opgezet en wordt helder uitgelegd. Er zijn niet te veel oefeningen, er is voldoende tijd om ze te doen. Aan het begin van de cursus sprak ik de hoop uit te leren beter naar mezelf te luisteren, en dat blijkt nu ook te gebeuren.
Carel weet een vertrouwelijke sfeer te creeren en geeft zelf een goed voorbeeld van wat deep listening is. Hij staat open voor suggesties van de cursisten en raakt niet uit z'n doen wanneer dingen anders gaan dan gepland. De cursusplek in Stedum heeft een prachtig uitzicht en het is prettig te weten dat er geen verstoringen van buitenaf zullen zijn."

FaLang translation system by Faboba