Carel is gecertificeerd mindfulness-trainer (MBSR) en 'certificated' Senior Deep Listening Trainer'. Hij geeft trainingen en workshops in de regio Groningen, zowel met open inschrijving, als voor maatschappelijke organisaties als Humanitas en De Luisterlijn. Ook geeft hij samen met Rosamund Oliver de vijfdaagse Deep Listening-training in Ierland en Berlijn.

Carel Braak op Insight Timer (prachtige App met meditaties).

Van journalistiek en IT naar meditatie en Deep Listening...

Carel heeft een achtergrond in journalistiek, scenarioschrijven en IT. Van 1995 tot 2012 werkte hij met zijn eigen softwarebedrijf Sevensteps voor klanten als Microsoft, SAP en Rabobank. Hij mediteert sinds 2005 in de Tibetaans-boeddhistische traditie en heeft tientallen retraites en trainingen in binnen- en buitenland gevolgd. In 2012 verkocht hij zijn bedrijf en richt zich sindsdien volledig op mindfulness en Deep Listening. Sinds 2015 woont hij in Haren. Hij is instructeur bij de boeddhistische vereniging Rigpa in Groningen.

Deep Listening

Dzogchen Beara retreat centrum in IerlandCarel is diep geraakt door de kracht van Deep Listening en heeft zich bij Rosamund Oliver inmiddels ontwikkeld tot 'Senior ACDLT-trainer'. Hij is betrokken bij de opbouw van de internationale organisatie rondom en geeft eens per jaar met Rosamund Oliver de vijfdaagse training in Deep Listening in Dzogchen Beara in Ierland. www.deeplisteningtraining.com. Verder geeft hij trainingen en workshop aan maatschappelijke organisaties in de regio Groningen. Ook is het mogelijk om Deep Listening één-op-één te volgen.

"Ik heb een jaar in Dzogchen Beara geleefd en stond voor de keus: blijven op die magische plek in Ierland, of teruggaan naar het 'gewone leven' Nederland. Het is dus het tweede geworden... Mijn belangrijkste motivatie was -naast het feit dat ik dichterbij mijn zoons wilde leven!- mijn gevoel dat ik nog iets te doen heb in Nederland. Ik wil heel graag de wijsheid van Dzogchen Beara toegankelijk en toepasbaar maken voor al die mensen die niet in de gelegenheid zijn om zich te verdiepen in boeddhisme en meditatie. Deep Listening en Mindfulness (MBSR) zijn pragmatische instrumenten die heel geschikt zijn voor mensen die een druk leven leiden. En voor mij is de rol van trainer een perfecte manier om mezelf te blijven ontwikkelen.

Ook als je niks hebt met spiritualiteit of boeddhisme, dan kan je deze technieken onderzoeken en toepassen. Het gaat daarbij niet alleen om het intellectueel 'begrijpen' van de concepten en de technieken maar vooral om het daadwerkelijk ervaren, toepassen en voelen van de pure kracht. Pas dan kan je de technieken integreren en heel natuurlijk toepassen.

Het belangrijkste in communicatie is om 'bij jezelf' te blijven. Dat klinkt misschien vaag, maar we voelen het allemaal direct of bijvoorbeeld onze huisarts werkelijk aandacht voor ons heeft (en dus in contact is met zichzelf) of dat hij ons ziet als een 'geval'. Mijn belangrijkste motivatie is precies dat: mensen in de gelegenheid stellen om contact te maken met die stille plek in zichzelf. Op die plek maak je contact met diepe wijsheid en natuurlijk compassie. Daar contact mee maken is goed voor jezelf en voor iedereen met wie je vervolgens in contact komt. Daar wordt onze wereld mooier van."

FaLang translation system by Faboba

Schermafbeelding 2016 12 07 om 20.18.14