Carel Braak

Carel is gecertificeerd mindfulness-trainer (MBSR) en 'certificated' Deep Listening Trainer. Hij geeft trainingen en workshops in de regio Haren.

Van journalistiek en ICT naar meditatie...

Carel heeft een achtergrond in journalistiek, scenarioschrijven en IT. Van 1995 tot 2012 werkte hij met zijn eigen softwarebedrijf Sevensteps voor klanten als Microsoft, SAP en Rabobank. Hij mediteert sinds 2005 in de Tibetaans-boeddhistische traditie en heeft tientallen retraites en trainingen in binnen- en buitenland gevolgd. In 2012 verkocht hij zijn bedrijf en richt zich sindsdien volledig op mindfulness en Deep Listening. Sinds 2015 woont hij in Haren. Hij is actief als instructeur bij de boeddhistische vereniging Rigpa in Groningen.

Mindfulness/MBSR

Sinds 2016 is Carel gecertificeerd Mindfulness-trainer en geeft hij regelmatig de achtweekse MBSR-training. Hij volgde zijn opleiding bij het Instituut voor Mindfulness van Johan Tinge.

Deep Listening

Dzogchen Beara retreat centrum in IerlandCarel Braak is bij Rosamund Oliver in opleiding tot Deep Listening-Trainer. Sinds 2018 is Carel 'certificated ACDLT-trainer' en geeft hij workshops en trainingen in de regio Groningen. Ook geeft hij eens per jaar met Rosamund Oliver de vijfdaagse training in Deep Listening in Dzogchen Beara in Ierland. www.deeplisteningtraining.com.

"Ik heb een jaar in Dzogchen Beara geleefd en stond voor de keus: blijven op die magische plek in Ierland, of teruggaan naar het 'gewone leven' Nederland. Het is dus het tweede geworden... Mijn belangrijkste motivatie was -naast het feit dat ik mijn zoons graag dichterbij wilde hebben!- mijn gevoel dat ik nog iets te doen heb in Nederland. Ik wil heel graag de wijsheid van Dzogchen Beara toegankelijk en toepasbaar maken voor al die mensen die niet in de gelegenheid zijn om zich te verdiepen in boeddhisme en meditatie. Deep Listening en Mindfulness (MBSR) zijn pragmatische instrumenten die heel geschikt zijn voor mensen die een druk leven leiden.En voor mij is de rol van trainer een perfecte manier om mezelf te blijven ontwikkelen.

Ook als je niks hebt met spiritualiteit of boeddhisme, dan kan je deze technieken onderzoeken en toepassen. Het gaat daarbij niet alleen om het intellectueel 'begrijpen' van de technieken maar vooral ook om het daadwerkelijk 'ervaren', toepassen en voelen van de pure kracht. Het belangrijkste in communicatie is om 'bij jezelf' te blijven. Dat klinkt misschien vaag, maar we voelen het allemaal direct of bijvoorbeeld onze huisarts werkelijk aandacht voor ons heeft (en dus in contact is met zichzelf) of dat hij ons ziet als een 'geval'. Na afloop van een workshop kwam een ervaren wijkverpleegster naar me toe: "Het is altijd druk om me heen, maar vandaag heb ik ervaren dat ik rust in mezelf kan vinden, hoe druk het ook is."

Mijn belangrijkste motivatie is precies dat: mensen in de gelegenheid stellen om contact te maken met die stille plek in zichzelf. Op die plek maak je contact met diepe wijsheid en natuurlijk compassie. Daar contact mee maken is goed voor jezelf en voor iedereen met wie je vervolgens in contact komt. Daar wordt onze wereld mooier van."

FaLang translation system by Faboba