Welke verzekeraar betaalt mee?

Soms kan je via ziektekostenverzekeraars of werkgever de kosten voor de achtweekse mbsr vergoed krijgen. Zeker de moeite waard om uit te zoeken!

Zorgverzekeraars betalen soms mee

Zorgverzekeraars als Menzis en Univé vergoeden de MBSR-training, afhankelijk van je pakket. Helaas betalen niet alle verzekeraars mee. Overzicht zorgverzekeraars.
Eis is wel dat je een verwijsbrief van de huisarts hebt en dat de trainer categorie 1 is gecertificeerd bij de beroepsvereniding VMBN. Daaraan voldoet Carel Braak.

Op de website van beroepsverenining VMBN staat verder vermeld:

Via werkgever

Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Mogelijk is de werkgever bereid te investeren in mindfulness door de Landelijke campagne: Herken de druppel, check je werkstress, www.campagne.arboineuropa.nl.

Via Arbodiensten

Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via UWV

Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente

Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR voor mantelzorger.

Via Arbeidsintegratie

De Amersfoortse vergoedt in principe 100 euro. Vraag echter goed door op de voorwaarden. De Ohra vergoedt alleen een individueel traject op basis van een diagnose van een arts. Menzis biedt vergoeding voor mantelzorgers als ze een aanvullend pakket hebben.

FaLang translation system by Faboba